Исихия

Исихия е може би главната българска музикална формация, която ни подтикна да сътворим Radio Ethno, тъй като почти няма къде да ги чуем, а определено песните им докосват дълбоко най-тайните кътчета на човек. Не случайно именно Исихия е и групата, която небезизвестната Нешка Робева използва за озвучаване на някои от емоционалните си и въздействащи спектакли.

За наше огромно съжаление днес група Исихия не съществуват във вида в който бихме искали, но въпреки това те имаха няколко емблематични концерта през последните няколко години. Сред най-въздействащия беше сформираният от самите Исихия фестивал - Transfiguration festival, който се осъществи в село Долен през 2015 г. с подкрепата и участието на редица световни и български етно банди, сред които и другата ни изключително любима група Irfan. На Transfiguration festival Исихия ни припомниха за величието на българските етно ритми преплетени в невероятните им арaнжименти.

Вярваме, че и в бъдеще Исихия ще звучи все така актуално и въздействащо, както и че има какво да кажат и покажат на България и света и затова ще пускаме ежедневно тяхното безалтернативно творчество.

Стихири